Stuer for feinschmeckere

Du kender sikkert godt følelsen. Der er bare noget helt særligt over at komme ind i en stue, der er perfekt indrettet med styr på selv den mindste detalje. En stue, hvor der ikke er sparet på noget som helst, men i stedet valgt møbler, teknologi og andet i højeste kvalitet.

Sådan en stue kan give en lyst til selv at begynde at stile højere ift. indretningen i egen stue. Hvis du går med tanker om at løfte din stue til næste niveau, bør du læse med her – her får du nemlig tips til, hvordan din stue bliver en stue for feinschmeckere.

Tænk over materialevalget

Noget af det, der for alvor får en stue til at skille sig ud, er materialevalget. Det gælder både ift. gulve, lofter, møbler, eventuelle tæpper osv. Du bør derfor nøje tænke over materialevalget hver gang, du ændrer i stuens indretning – også når det er små ændringer.

Et eksempel kunne være, at du skal have et nt sofabord. Her vil de fleste måske straks vælge en bordplade i træ. Og bevares; træ er bestemt også et fornuftigt valg. Men hvorfor ikke prøve noget mere vovet og stilet, og så vælge et sofabord i marmor i stedet? Marmor er et fantastisk materialevalg; det er både nemt at holde, og samtidig både smukt og eksklusivt. Du kan se, hvordan marmorborde kan se ud, ved at følge dette link.

Et sofabord i marmor har et eksklusivt look
En bordplade i marmor giver et eksklusivt look til din stue

Tv og højtalere

En anden ting, du bør have for øje, er dit tv og dine højtalere. Her kan der være stor forskel på, hvordan forskellige tv’er og højtalere tager sig ud i stuen. Nogle producenter laver ganske enkelt ”blot” et tv, mens andre producenter går skridtet videre og laver et tv og højtalersæt, der ikke bare er teknologi, men egentlige møbler. Et af de bedste eksempler herpå er selvfølgelig danske Bang & Olufsen, der er kendt for at lave løsninger, der for alvor skiller sig ud rent stilistisk. Det er værd at have i baghovedet, at også stuens teknologi spiller ind.

Ægte tæpper

Et tredje og sidste råd er at anskaffe dig ægte tæpper, hvis ikke allerede du har det. Man kan argumentere for, at ægte tæpper ikke blot er tæpper – de er kunst. Her kan du selv vælge mellem masser af forskellige farver og størrelser, og tæpperne lader dig sætte et farverigt præg på din stue uden, at det bliver for meget. Med et stort persisk tæppe under spisebordet er du for alvor på vej mod en stue for feinschmeckere. Er gulvet bart, er det bare om at komme afsted til tæppehandleren!