Sådan indretter du din stue minimalistisk

Skal du til at indrette dit nye hjem, og er du i tvivl om, hvilken stil du skal følge? Så bør du helt sikkert overveje en minimalistisk indretningsstil! Med minimalismen får du nemlig få, men gode møbler. Dette kan være med til at skabe luft og ro i rummet, så du generelt kan føle dig mere afslappet i dit eget hjem. Minimalismen skaber samtidig også plads til det enkelte møbel, hvorfor du bør udvælge nogle møbler, der har en betydning for dig.

Læs med i denne artikel og hør meget mere om, hvordan du kan indrette din stue minimalistisk!

Brug dine penge på få, men lækre møbler

Tankegangen bag minimalismen er, at du ikke behøver at have en masse møbler og nips for, at din stue er hyggelig. Med minimalismen er der nemlig fokus på det enkle og stilrene, og det er i høj grad en indretningsstil, der er på mode i de skandinaviske lande. Du kan derfor besøge forskellige bolighuse og læse indretningsmagasiner fra skandinaviske lande, hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan indrette din stue minimalistisk.

Hvis denne indretningsstil tiltaler dig, kan det være en god idé at vælge at bruge dine penge på nogle få, men lækre møbler. På denne måde kan du nemlig få kvalitet frem for kvantitet. Det kan for eksempel være en god idé at undersøge, hvor du kan købe en 3 personers sofa.

Minimalistisk sofahjørne

Vælg interiør, der har en værdi for dig

Når nu skal vælge nogle få møbler, der vil se godt ud i din stue, kan det være en god idé at investere i nogle møbler, som du ved, at du vil være glad for i mange år frem. Ved at følge den minimalistiske stil, skal du nemlig bruge penge på færre møbler, fordi du simpelthen ikke har brug for lige så mange møbler til dit hjem.

Det er derfor en god idé at vælge nogle møbler, der har en værdi for dig. Det kan være, at du har nogle arvestykker, der har en stor personlig værdi for dig. Dette kunne for eksempel være et gammelt skab, hvilket ville være oplagt for dig at have stående i din stue. Du bør derfor vælge dine møbler med omtanke, og du kan roligt bruge lidt ekstra penge på disse møbler, hvis du har til det.

Få møbler skaber luft og ro i rummet

Det smarte ved den minimalistiske stil er, at der kommer en vis form for ro i rummet. Der er nemlig færre møbler fordelt på pladsen, hvilket skaber en god plads til at kunne komme frem og tilbage i rummet. Den minimalistiske stil har derudover også ofte med farverne sort og hvid at gøre, så en god idé kunne være at male hele rummet hvidt. På denne måde skaber du en rolig og ren atmosfære.

Hvis du har en travl hverdag, skal dit hjem – og især din stue – være et sted, hvor du kan lade op, mens du er sammen med familien. Det er derfor en god idé med få møbler og en minimalistisk stil.