Korthåret eller langhåret lammeskind – hvad skal du vælge?

Et lammeskind er ikke bare et lammeskind. Der er forskellige farver, forskellige størrelser og forskellige racer. Og så er der også forskellige længder på lammeskind. Typisk skelner vi mellem korthårede og langhårede lammeskind. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge lammeskind med korte eller lange hår, kan du med fordel læse med her.

Forskellige fåreracer har forskellige længder lammeskindshår

Hvis du foretrækker et lammeskind med kort hår, er det relativt nemt at finde lige præcis det lammeskind, der passer efter din smag. Årsagen hertil er ganske enkelt, at lammeskind kan klippes til, så de får præcis den længde, du ønsker. Er hårene for lange, kan de altså blot klippes, så de passer i længde. Dog skal du være varsom med selv at klippe dine lammeskind. Vi anbefaler i stedet, at du fra start finder lammeskind med den rette hårlængde.

Er du derimod på udkig efter langhåret lammeskind, er det straks lidt sværere. Her er du selvsagt nødt til udelukkende at fokusere på langhårede fåreracer. Der kan være stor forskel på den naturlige længde på pelsen fra race til race, og nogle fåreracer er derfor ikke værd at fokusere på, hvis du er på jagt efter langhåret lammeskind.

Vi anbefaler altid islandske lammeskind, når der skal bruges langhåret lammeskind. Islandske skind har fra naturens side en lidt længere pels, da fårepelsen skal kunne modstå den islandske kulde om vinteren.

Langhåret lammeskind på får

Fordele og ulemper ved korthåret og langhåret lammeskind

Om du skal vælge korthåret eller langhåret lammeskind kommer i høj grad an på, hvad du synes passer bedst ind i dit hjem, til dine stole, dine havemøbler, din sofa eller hvor nu, du skal bruge dine kommende lammeskind. Der er imidlertid nogle få ting, du skal være opmærksom på, inden du tager stilling til, om dine lammeskind skal være kort- eller langhårede.

Den første er, at korthårede lammeskind er nemmere at gøre rene. Det gælder både ved vask af lammeskind, men også når du støvsuger lammeskindene. Vil du gerne have lammeskind med mindst muligt vedligehold i form af vask og rengøring, bør du vælge korthårede lammeskind.

Derudover bør du også være opmærksom på, at langhåret lammeskind som udgangspunkt er en smule varmere end et korthåret skind. Er hovedformålet med lammeskindet, at det skal give varme, er det derfor en fordel at vælge langhåret lammeskind.

Langhåret eller korthåret… eller en kombination?

Når det kommer til at vælge mellem korthåret og langhåret lammeskind, er der i sidste ende ikke noget, der er rigtigt og forkert. Det gælder først og fremmest om at vælge smukke lammeskind, som falder i din smag, og der er ikke noget til hinder for, at du kombinerer dit køb, så du f.eks. vælge langhåret lammeskind til dine havemøbler og korthåret lammeskind til dine spisestole eller sofa.

Vælg det, du selv synes bedst om – så er du sikker på, at du bliver glad for dine lammeskind!