Hvad kendetegner et islandsk lammeskind?

Når det kommer til lammeskind, er der nogle få steder i verden, hvor man producerer lammeskind, der har en langt højere kvalitet sammenlignet med andre lammeskind. Et af disse steder er Island – her kan du få et billigt lammeskind uden, at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Vi ser her nærmere på, hvad der kendetegner et islandsk lammeskind, og hvordan du kan genkende det. Vi kommer også ind på islandsk lammeskinds farver, størrelser og meget andet. Vi starter dog der, hvor det hele begynder – på Island.

Islands natur
Islandsk lammeskind er blandt de smukkeste i verden - akkurat som Islands natur.

Lammeskind fra Island – hvordan bliver kvaliteten så god?

Der er flere årsager til, at netop islandske lammeskind er blandt verdens bedste lammeskind. En af disse årsager er helt naturlig – det er nemlig det islandske klima. På Island har man et barskt, koldt og vådt klima. Derfor har islandske får udviklet en særligt tyk pels, der gør dem i stand til at overleve i det hårde klima. Var pelsen af ringere kvalitet, ville fårene ganske enkelt ikke kunne overleve den barske vinter.

For at kunne det, er pelsen derfor både tyk og tæt. Samtidig har islandske lammeskind som regel længere hår sammenlignet med de fleste andre lammeskind. Det er ikke usædvanligt, at pelsen på skindet kan blive over 20 cm. lang. Det betyder dog ikke, at det ikke er muligt at få islandske lammeskind med korte hår; lammeskindene findes nemlig også i klippede versioner, hvor pelsen er væsentligt kortere.

En anden årsag til pelsens høje kvalitet er, at Island er en nation, der er kendt for stolte lammeskindstraditioner. Her har man i århundreder produceret smukke lammeskind, og den erfaring kommer til udtryk, når du mærker et islandsk lammeskind med hænderne. Du er slet ikke i tvivl; du kan ganske enkelt mærke, at der er tale om en uovertruffen kvalitet.

Islandsk lammeskind og får
Pelsen på islandsk lammeskind er både tæt og tyk. Det giver en fantastisk høj kvalitet.

Hvilke farver fås islandsk lammeskind i?

Islandske lammeskind har en helt særlig farvesammensætning, der er som skabt til den nordisk inspirerede indretning. Derfor passer islandske lammeskind med deres farver også rigtig godt ind i danske hjem. Lammeskindenes farvepalette spænder lige fra sne-hvide skind og til sorte lammeskind, og med masser af farvenuancer derimellem.

Her kan du se nogle af de typiske farver, et islandsk lammeskind kan have:

 • Sort
 • Hvidt
 • Gråt
 • Brunt
 • Broget
 • Mokkafarvet
 • Nougatfarvet
 • Kombineret (kombinationer af ovenstående farver)
 • Farvet (rød, grøn, gul, blå osv.)

Som det ses, er farveudvalget er stort, og det kan være vanskeligt at beskrive de smukke farver detaljeret her. I stedet kan du med fordel se det store udvalg af islandske lammeskind i smukke farver her.

Hvilke størrelser og varianter findes islandsk lammeskind i?

Det er ikke kun ift. farver, at der er et stort udvalg af islandske lammeskind – det samme gælder, når vi ser på størrelser og varianter. Starter vi med selve lammeskindene, så findes de i flere forskellige størrelser.

De mest populære er:

 • 120 cm. x 75 cm.
 • 120 cm. x 65 cm.
 • 115 cm. x 70 cm.
 • 100 cm. x 55 cm.

Er du på udkig efter islandske lammeskind til dine spisestole, er størrelsen ikke helt uvæsentlig. Her vil de tre førstnævnte skind ofte dække det meste af stolen – afhængigt af stolens størrelse selvfølgelig – mens det mindste skind derimod vil blive foretrukket, hvis du gerne vil, at stolen skal være lidt mere synlig.

Hvis du synes, at et helt skind bliver for voldsomt, kan du i stedet bruge lammeskindshynder. Her findes der også et stort udvalg i farver og størrelser, og du kan derfor med garanti finde nogle lækre lammeskindshynder fra Island, der passer perfekt til netop dine stole.

Hvad koster islandsk lammeskind?

Høj kvalitet, smukke farver og generelt blandt de bedste lammeskind i verden. Det lyder dyrt, og kan også være det, hvis du ikke ser dig for og køber dine lammeskind de rigtige steder. Derfor gør vi et stort nummer ud af hele tiden at finde frem til de bedste tilbud på billigt lammeskind fra Island, så du kan altid får de bedste islandske lammeskind til de bedste priser.

Andre gange finder vi frem til forhandlere, der indkøber så store mængder af islandsk lammeskind, at de kan holde prisen meget lavere end andre webshops med lammeskind. Det kommer i sidste ende dig til gode – det betyder nemlig, at du kan få billigt lammeskind fra Island i den høje, lækre kvalitet, der kendetegner islandske lammeskind. Køber du islandsk lammeskind her, får du derfor de smukkeste lammeskind fra Island til de bedste priser på markedet!