Hvad kendetegner et gotlandsk lammeskind?

Vinden suser henover klippetoppene i rasende fart, og sneen fyger rundt i luften. Det er koldt, råt og barskt. Vi befinder os på den svenske ø Gotland – 90 km. øst for det svenske fastland. Lige så smukt, Gotland kan være om sommeren, lige så barskt og brutalt kan klimaet være om vinteren.

Gotland er – udover sit ekstreme vinterklima – særligt kendt for én ting. Gotlandske lammeskind.

Et gotlandsk lammeskind besidder udover sin høje kvalitet flere karismatiske kendetegn. Det gælder blandt andet de små, karakteristiske krøller, som naturen har sørget for. De bidrager til et smukt, naturligt look i det tætte og lune lammeskind.

Derudover er den smukke grå farve også noget ganske særligt. Den vender vil tilbage til senere. Først skal vi se lidt nærmere på kvaliteten af et gotlandsk lammeskind.

Gotland vinterlandskab
Den gotlandske natur er barsk, men også smuk om vinteren.

Lammeskind fra Gotland – hvordan sikres den høje kvalitet?

Gotlandske lammeskind befinder sig helt i toppen af kvalitetsskalaen. Gotlandske lammeskind er fra naturens side udstyret med en kraftig pels, der sikrer fårene mod kulden under selv de strengeste vejrforhold. Naturen har på den måde skabt et kvalitetslammeskind af absolut topklasse.

Det er imidlertid ikke kun naturen, der er skyld i den høje kvalitet. På Gotland har man en række stolte traditioner indenfor produktion af smukke lammeskind i høj kvalitet. De lokale fåreavlere nægter ganske enkelt at gå på kompromis med kvaliteten. Et gotlandsk lammeskind er derfor et kvalitetsstempel i sig selv.

Gotlandsk lammeskind findes både med korte og længere hårlængder, og kan være alt fra få centimeter til over 20 centimeter. De lange hårlængder klippes i nogle tilfælde til, og giver dermed mulighed for at kunne levere forskellige skind i forskellige hårlængder. Det sker selvfølgelig under hensyntagen til de smukke krøller i lammeskindet, så disse bevares.

Gotlandsk lammeskind er kendt for sine smukke, naturlige krøller.

Hvilke farver fås gotlandsk lammeskind i?

De smukke krøller og den høje kvalitet adskiller gotlandsk lammeskind fra de fleste andre lammeskind, der findes på markedet. Det samme gør sig gældende i forhold til gotlandsk lammeskinds farver. Hvor andre lammeskindstyper som regel findes i flere forskellige farver, er farven på gotlandsk lammeskind kendetegnet ved, at den smukke, grå nuance går igen.

På trods af den gennemgående grå nuance er der alligevel stor forskel på farven på gotlandske lammeskind. Den grå nuance kombineres fra naturens side med flere forskellige farver fra skind til skind, herunder:

  • Hvid
  • Sort
  • Flerfarvede skind

Det giver et fantastisk farvespil i de gotlandske lammeskind. Fra skind, der er næsten helt hvide, og over til lammeskind, der med det blotte øje ser helt sorte ud. Det er dog tydeligt at se, at den grå nuance går igen i de fleste skind – enten som en del af hele skindet, som brogede pletter eller som en smuk nakkestribe tværs over lammeskindet.

I sjældne tilfælde kan der også ses gotlandsk lammeskind i brune nuancer, men i langt de fleste tilfælde vil der være tale om grå nuancer tilsat sort eller hvid. Farvepaletten resulterer i nogle ualmindeligt smukke lammeskind, der passer perfekt ind i vores nordiske boligindretning.

Gotlandsk får
Smukt gotlandsk lammeskind med fine, naturlige krøller

Hvilke størrelser og varianter findes gotlandsk lammeskind i?

En anden stor fordel ved at vælge et gotlandsk lammeskind er, at de produceres i mange forskellige størrelser. Du har derfor masser af muligheder for at finde gotlandsk lammeskind, der passer til netop dit behov.

Her kan du se eksempler på nogle af de størrelser, gotlandsk lammeskind fås i:

  • 130 cm. x 75 cm.
  • 120 cm. x 85 cm.
  • 115 cm. x 75 cm.
  • 115 cm. x 65 cm.
  • 110 cm. x 80 cm.
  • 105 cm. x 70 cm.
  • 100 cm. x 80 cm.

Dette er blot nogle af de mange forskellige størrelser, du kan købe gotlandske lammeskind i, og generelt har du mulighed for at kombinere længde og bredde på lammeskind, som du ønsker. Det enkelte skind er selvfølgelig unikt og kan ikke ændres, men det store udvalg af gotlandske lammeskind betyder, at du nemt kan finde frem til lammeskind, der passer til dit behov.

Som det ses, har gotlandske lammeskind typisk en længde på mellem 100-130 cm. og en bredde på mellem 65-85 cm. Hvilken størrelse du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvad du skal bruge dit lammeskind til.

Er der tale om lammeskind til spisestole, vil et skind på over 115 cm. som oftest være at foretrække, hvis du ønsker, at lammeskindet skal dække over hele stolen uden, at det trækker sammen og falder ned, når du eller dine gæster sætter sig. Omvendt vil et skind på 115 cm. eller mindre være at foretrække, hvis stolen skal være synlig.

I andre sammenhænge – f.eks. ved lammeskind til sofa, lænestol, kaminplads eller noget helt fjerde – er det en god idé at måle pladsen, så du vælger et lammeskind i den rette størrelse. I de fleste tilfælde vil en forskel på 5 cm. i længde eller bredde dog ikke gøre nogen egentlig forskel.

Hvad koster gotlandsk lammeskind?

Gotlandske lammeskind er blandt de allerbedste lammeskind i verden – både, når det gælder kvalitet, udseende, tekstur og farvesammensætning. Det gotlandske lammeskind er derfor også normalt dyrere end islandske lammeskind.

Det har vi heldigvis fundet en løsning på. Vi mener nemlig ikke, at gotlandsk lammeskind behøver være dyrt. Vi samarbejder derfor med forhandlere, der indkøber store mængder lammeskind direkte fra fåreavlerne. De store indkøb gør det muligt for dig at købe billigt lammeskind hos os til priser, hvor alle kan være med.

Det betyder, at vi kan tilbyde dig billigt lammeskind af høj kvalitet til en pris, der er væsentligt bedre end ellers. Og da vores forhandlere ofte køber nye lammeskind hjem, er der store rabatter og masser af gode tilbud, når du køber lammeskind hos os. Her får du altid de bedste tilbud på gotlandsk lammeskind!