Flere tips til dig, der skal vaske dit lammeskind

At vide hvordan man vasker lammeskind er lidt af en kunst, da lammeskind er et meget naturligt produkt, og derfor kan være lidt udfordrende, når det skal vaskes. Derfor er der en anderledes tilgangsmåde til det, end hvis man f.eks. skulle vaske fløjlstæpper eller hørduge. Men frygt ej, her får du en best practice guide til vask af lammeskind.

Det er næsten umuligt at lave en dybdegående rens af lammeskind uden at skade hudens bagside – så i stedet for at vaske det, er det anbefalet at man plejer snavsepletterne enkeltvis og sørge for at holde skindet rent generelt. Især hvis lammeskindet er gammelt – ældre end 10 år – så skal man helt lade vær med at vaske det på andre måder end at pletrense det, eller give det en dampvask, da materialet ellers kan risikere at blive disintegreret.

Måden hvorpå lammeskind skal vaskes afhænger også af typen, så det kan være en god ide at læse rensevejledningen grundigt igennem. Hvis det blot drejer sig om støv og løse partikler, så kan den bedste løsning være at bruge en stålbørste til at fjerne det.

Pletrensning af lammeskind 

Når det drejer sig om pletrensning, så er det også vigtigt at skelne mellem pletter som stammer fra organisk materiale (f.eks. madaffald), da de er relativt lette at fjerne, og pletter som stammer fra f.eks. bræk, tomatsovs, vin eller andet syreholdigt materiale, da det kan penetrere ulden meget hurtigt. For at kommer af med pletter på lammeskind, så har du behov for shampoo der er lavet specielt til uld, hvilket kan købes mange steder på nettet. Put en lille smule af shampooen på pletterne og lad det sidde i en 10-20 minutters tid. Herefter kan du fjerne shampooen med en serviet. Det er ikke sikkert at du fjerner pletten helt, men du vil i hvert fald kunne mindske dens fremtoning på lammeskindet.

Brug vaskemaskinen i nødstilfælde

Selvom det ikke er anbefalet, så kan du måske være nødt til at bruge en vaskemaskine til at vaske lammeskindet. I det tilfælde, så er det vigtigt at du vælger langsom turbulens, og at du ikke lader det tørre i tørretumleren, men i stedet lader det tørre mens det ligger fladt og spredt – væk fra direkte sollys.